Medovníky
04.06.2025
Vianočná rozprávka, horúca čokoláda, snehové vločky na okne a tie najlepšie medovníky sú dokonalou kombináciou zimného oddych.
Náročnosť: stredne pokročilý
Čas prípravy: 2 hodiny

Potrebujeme
60 dkg hladkej múky
40 dkg kryštálového cukru
4 vajcia
5 dkg vlašských orechov
10 dkg medu
1/2 lyžice sódy bikarbóny
1/2 lyžice škorice
Postup
Všetky ingrediencie rozmiešame ručne a necháme cesto 24 hodín odstáť. Potom ho na pomúčenej doske rozvaľkáme asi na hrúbku 1 cm a formičkou vykrajujeme medovníky. Poukladáme ich na papier na pečenie, potrieme žĺtkom, môžeme dozdobiť orechmi a upečieme na miernom ohni dozlatista. Po vychladnutí môžeme dozdobiť cukrovou polevou.
Prajeme dobrú chuť!